REBARBOROVÉ ŘEZY S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g cukru krupice, 300 g hl. mouky, 6 vajec, 1 prášek do pečiva, 150 ml oleje, rebarboru nakrájenou na cca 1 cm. Pudink: 1 l mléka, 2x vanilkový pudink, 1x pistáciový pudink, 5 polévkový lžic cukru. Po upečení: 3x zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, mletou skořici na posypání.
Postup přípravy
Uvaříme pudink a ještě horký ho cik cak nalijeme na těsto. Urovnáme stěrkou a dáme péct cca 40 minut na 160 stupňů.
Na upečený vychladlý moučník navrstvíme smetany promíchané s vanilkovými cukry. Pomocí vidličky uděláme na smetaně vlnky, přes sítko posypeme skořicí. Vše vychladíme v lednici a poté můžeme podávat :-)
Celá vejce ušleháme s cukrem.
Postupně přiléváme olej.
A ušleháme do hladké pěny.
Kypřící prášek v misce promícháme s moukou.
Po lžicích přidáváme mouku s kypřícím práškem.
Těsto vylijeme do vyššího plechu vyloženého pečícím papírem a poklademe rebarborou.
Uvaříme pudink.
Horký pudink nalijeme cik cak na těsto s rebarborou. A dáme péct.
Pečeme cca 40 min při 160 stupních.
Na upečený vychladlý korpus navrstvíme promíchané zakysané smetany s vanilkovým cukrem.
Přes sítko posypeme skořicí.
Dáme vychladit do ledničky a za hodinku můžeme podávat :-) DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé